hi

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

09/03/2013 | 17:58 | מאת: hi

היי, אני בת 30 עם הסטוריה של הפרעת אכילה. כל הזמן חוששת לאכול בגללל חשש להיות שמנה ולכן מזה שנים המשקל שלי יורד ועולה ויוד ועולה, פעם בתת משקל, פעם יציב וחוזר חלילה. כיום אני במצב של משקל נמוך אך גם זה אחרי שעליתי מעט במשקל כי הייתיח הרבה יותר רזה. הוסת חזרה לאחרונה וידוע שבזמן ווסת יש תחושת נפיחות, כבדות והצטברות נוזלים. כל זה גורם לי לתחושה שאני מאוד שמנה וזה מעסיק אותי כל היום ומתסכל נורא וגורם לי שוב לצמצם בכמות האוכל. מה תוכלי לומר לי כדי להרגיע אותי ואייך אוכל "לסדר" את הראש? נמאס לי כבר וקשה לי נורא. תודה

12/03/2013 | 14:22 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך hi... הפרעת אכילה הינה מחלה של הנפש ועלולה להשתלט על כל תחומי החיים. כדי להיפטר ממנה, ואפשר להיפטר ממנה!, חייבים לקבל טיפול כוללני רב מקצועי, המשלב טיפול פסיכולוגי (יכול להיות גם טיפול באומנות או טיפול בדרמה, לאו דווקא שיחות עם פסיכולוג/ית), טיפול תזונתי ולעתים גם טיפול פסיכיאטרי אם דרוש טיפול תרופתי. הטיפול חייב להעשות על ידי צוות מטפלים המתמחה בהפרעות אכילה. דרושה הבנה ספציפית בתחום. לצערי, לא אצליח בחיים "לטפל" בך על ידי מספר מילות עידוד כאן באתר. הבעיה הרבה יותר עמוקה מכך. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול במרפאה/מכון המתמחה בכך. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה