ייעוץ

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

08/01/2013 | 20:35 | מאת: אור

שלום, שמי אור. אני ספורטאית מקצוענית בעבר (נבחרת ישראל בשחייה שורנית) וכעת עוסקת בספורט לא תחרותי. גובהי כ-1.65 ומשקלי נע בסביבות ה-55 ק"ג. יש לציין כי רוב משקלי הוא שרירים ואחוז השומן הינו קטן. בזמן האחרון,פצחתי באכילה מבוקרת (מתבססת בעיקרה על ירקות ומעט מאוד פחמימות). בכל אימון, אני נוהגת ללכת הליכה מאומת בתוכנית ל"שריפת קלוריות (מהירות 7.0 ושיפוע משתנה בין 3-6) במשך 30-50 דקות. משום מה,המשקל נשאר על כנו ...ואף נשקלתי היום לאחר זמן מה וגיליתי כי שוקלת כ-2 יותר מהרגיל. מדוע ?! מה יש לעשות בנידון ?! הרי שאינני אוכלת מזונות עתירי קלוריות\שומנים ומקפידה מאוד על מה שנכנס לגופי..איך זה ייתכן שהמשקל עלה ? מה יש לעשות ?!!? אני אובדת עצות

10/01/2013 | 17:36 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום אור, מהנתונים שציינת לא ניתן באמת להבין את פשר העלייה במשקל. האם את עושה במקביל גם פעילות גופנית בונת שריר? האם בלוטת המגן שלך תקינה? מומלץ לבדוק את תפקודה כשיש עליה לא מובנת כזו.קחי בחשבון כי ה-BMI שלך הינו 20 שזה הגבול התחתון של טווח BMI תקין. אין כל צורך שתרדי במשקל. אך חשוב שתאכלי נכון ותשמרי על משקלך במקביל לפעילות שאת עושה.אני ממליצה לך לפנות לדיאטן/ית ספורט המתמחה בתזונת ספורטאים ולקבל ייעוץ אישי המתאים לך ולארוח חייך. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה