כאבי צוואר כרוניים

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

04/06/2007 | 09:31 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל ואני בת 33. אני לא בטוחה אם זה הפורום הנכון לבעיה שלי, ובכל זאת - לפני 15 שנים היתה לי תאונת דרכים ונפגעתי מצליפת שוט ונזק לרקמות הרכות בצוואר. מאז אני סובלת מכאבי צוואר כרוניים. הכאבים עזים ומתפתחים כמעט תמיד למיגרנה. מאז ועד היום ניסיתי טיפולים שונים - כירופרקטיקה, אוסטאופטיה, דיקור, פיוזיותרפיה (שגרמה לי בעיקר נזק), כדורי מוסקול לרוב והיום איביפרופן, מסאג'ים ואמבטיות חמות... כאבי הצוואר הללו גורמים לבחילות, טשטוש ראייה, מיגרנות (שעות-->ימים), סחרחורות, לחץ בעיניים ורגישות לאור, ושיבוש השגרה. בתקופות לחוצות זה מחמיר. פעילות גופנית קבועה עוזרת. ישיבה מול המחשב היא מתכון בדוק להתקף נוסף. יוגה עוזרת קצת. כואב לי לשבת. גם לישון לא נוח לי. אני מסוגלת לישון איכשהו רק על הגב, עם כרית אורטופדית. שינויי מזג אוויר ותקופות גשומות או עם הרבה רוח מחמירות את המצב. קור באזור הצוואר גורם להתקף. אני כל הזמן תפוסה, ופעמיים שלושה בחודש מקבלת התקף. זה משפיע על מצב הרוח... הכאב מתפשט בכל הצוואר, הראש והפרצוף. יש רגישות בעור הגוף. אורטופדים לא עוזרים בכלל. כשהייתי בהריון היו לי מעט מאוד התקפים משום מה. אם זו דלקת, האם תקופות אנטי דלקתיות יכולות לרפא אותה, או רק להקל על הכאבים? האם יש תופעות לוואי לנטילה קבועה של תרופות אלו? אני מניקה. האם כדאי לקחת את התרופות או לא? בבדיקה תקופתית התגלתה אצלי רמת cpr גבוהה המעידה על דלקתיות בגוף. כמו כן יש לי אוסטאופניה (זה משפחתי אצלינו וכל הבדיקות הנלוות כמו ספיגת סידן וכו יצאו בסדר). אני לא יודעת אם זה קשור. אבל הכאבים שאני מרגישה הם לא רק בשרירים אלא גם בעצמות עצמן, כך נדמה לי. כאבים עזים בעצמות. כמו כן, יש לי תחושה שורפת בשרירים ובעצמות (או בין החוליות). אני די מיואשת מהמצב. קראתי באתר הזה על שיטת טיפול בצריבה של קצות העצבים בעמוד השדרה או על הזרקת סטרואידים וחומר אלחוש לעמוד השדרה ולמפרקים, ותהיתי אם אלה הם פתרונות לבעיה שלי. לאן כדאי לפנות? האם ישנן בדיקות שכדאי לי לעשות? תודה. מיכל

04/06/2007 | 12:54 | מאת: עודד גבע

שלום לך מיכל, הגעת לפורום הנכון. אין זה מפתיע, שכל הסימפטומים שתיארת מופיעים ביחד. כולם קשורים בפגיעה הצווארית, ולכן מתחייב טיפול משולב בעמוד השידרה, עמוד שידרה צווארי וראש. עבודה רק על חלק מהם לא תפתור את הבעיה, ולכן לא עזרו לך כל הטיפולים האחרים עד עתה. טיפול כזה נקרא טיפול קרניו סקראל, עליו תוכלי לקרא בכתובת: http://www.izunim.com/Treatments/Cranium+Treatment/default.aspx באשר לתרופות נוגדות דלקת. אינני יודע מה הן התוויות הנגד של התרופה שהזכרת, אך אם את חוששת לקחתן בזמן ההנקה, יש נוגדי דלקת גם בתחום הרפואה המשלימה. אך בכל מקרה, כדאי לפתור את הבעיה אשר גורמת לדלקת, שכן דלקת היא בבחינת עשן אשר נובע מאש... מפאת מורכבות המקרה שלך, אשלח לך כתובת דו"אל אליה תוכלי לפנות בשאלות יותר ספציפיות ובחיסיון. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש