כאבי גב

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

18/11/2012 | 13:41 | מאת: נעם

שלום עודד שמי נעם ואני סובל מכאבי גב כבר 3 חודשים שבהם הכאב עלה וירד. הכאב הוא בעיקר בגב התחתון אבל לפעמים גם בגב עליון ובצווואר וברגלים. עשיתי צילום רנגן ואורטפד אמר שזה בעיה של שרירים תפוסים.. רציתי לשאול האם זה יכול להיות ששרירים יהיו תפוסים כל כך הרבה זמן ואם יש איזה שיטה או טיפול כיצד לשחרר את הגב... בתודה נעם

19/11/2012 | 08:14 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, נעם, כן, זה יכול להיות. אין מדובר כאן בשרירים תפוסים כמו אחרי פעילות גופנית חריגה. במקרה זה הם משתחררים לאחר זמן קצר - ימים. שרירים באזור הגב מתקשים בדרך כלל כתוצאה מתנוחות לא נכונות, יציבה לא טובה, ישיבה ממושכת או לחץ נפשי. התקשות זו יכולה להתקבע גם לשנים אם לא מטפלים בגורם. טיפול קרניוסקראל הוא מעולה. אם הגורם הוא יציבה אפשר גם אלכסנדר או פלדנקרייז. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש