בן 74. הצרות התעלה.

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

18/03/2007 | 22:32 | מאת: רן

אבא שלי בן 74, עד לפני חצי שנה ללא בעיות. לפני חצי שנה נהיתוח בקע מפשעתי ומאז ירידה בתחושות רגליים-> צורך במקל ואף הליכון . בבדיקות רבות אובחן הצרות משמעותית בתעלת השדרה מותני+גבי (ללא כאבי גב!). המצב מחמיר. היה אמור לעבור ניתוח בגב לשחרור התעלה אך גילו באקג פרפור בפרוסדורים בלב ולכן טיפול לדם (קומדין) ובינתיים לא ניתן לבצע הניתוח בגב. מה שמביא אותי לשאלה: האם יש טיפול לגב שישחרר את הלחץ ויחזיר את העצמאות והתחושות ברגליים? (לפי MRI, יש איזורים של כמעט מחיקה מלאה של התעלה ולכן לחץ על חוט השדרה). אם יש טיפול ללא סיכון אודה לקבל עצה + המלצה. תודה רבה וחג שמח

19/03/2007 | 10:12 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, רן, טיפול קרניו סקראל עדין אך אפקטיבי עשוי לשחרר את הלחץ ולהקל על הכאבים. במקרה זה חשובה ביותר עבודה מערכתית על כל עמוד השדרה ולא מקומית. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש