עמוד שדרה גבי =כאבים חזקים בגב

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

01/01/2020 | 21:01 | מאת: תמר

רופא כאב נתן לי לעשות mri עמוד שדרה גבי מי מטפל בזה? אורטופד או נורוכירוג?

02/01/2020 | 07:34 | מאת: עודד גבע

שלום רב תמר, MRI היא הדמיה והיא אמצעי לזהות בעיה אם קיימת כזו. אם יש בעיה מבנית בעמוד השדרה - בחוליות או בדיסקים - זה יטופל ע"י אורתופד. בעיה עצבית תטופל ע"י נוירוכירורג. תלוי בתוצאות ההדמיה.

03/01/2020 | 20:47 | מאת: תמר

תודה על התשובה ברקע שלי ניתוח המנגיומיה גידול שפיר בכלי דם לפני חמש שנים והפרעת תנועה קטנה. האם יש קשר בין המנגיומיה כריתה לכאבים בגב החזקים? רופא כאב שנתן לי לעשות בדיקת הדמייה תהודה מגנטית בעמוד שדרה גבי אמר שיש קשר וגם רופא תורן במיון מה דעתך? האם שמעת על קשר בין ניתוח מוח לכאב בגב חזק?

04/01/2020 | 06:45 | מאת: עודד גבע

שלום רב, לרופאים שבדקו אותך יש יותר כלים לקבוע אם יש קשר בין הגידול לכאב מאשר לי. הקשר בהחלט אפשרי אך אין ביכולתי לדעת זאת כי אין לי כל ידע רפואי עליך. בהחלט יכול להיות קשר בין ניתוח מוח לכאב גב שכן המוח שולט בכל הפעילות העצבית שבגופנו ובמיוחד בחוט השדרה.

09/01/2020 | 19:46 | מאת: תמר

תודה על התשובה יכול להיות שאתה צודק... במידה ולא הרמתי כבד לא עשיתי תנועה לא נכונה, והכאב בא בפתאום מה הסיבות שכאב בא פתאום בגב? האם יראו את זה בהדמייה? האם כאב גב יכול לבוא מעצבים ? המשך ערב נעים תודה

10/01/2020 | 08:23 | מאת: עודד גבע

שוב שלום רב, בהדמיה יראו רק נזקים פיזיים אם יש כאלה. כאב גב יכול בהחלט לנבוע מלחץ של שריר על עצב או ממחלה עצבית.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש