פוטותרפיה בUVA1 או בUVB?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

07/09/2016 | 17:07 | מאת: משה

אני גר בגוש דן, יש לי פסוריאזיס גוטטה והופניתי לפוטותרפיה. בשיבא מטפלים בNBUVB, בהדסה עין כרם בUVA1, השאלה היא מה עדיף ולמה. לפי מה שהבנתי, UVA1 חודר לעומק העור יותר מUVB, ולכן הטיפול אפקטיבי יותר ומאותה סיבה עלול גם לגרום לנזקים לעור. שאלה נוספת, האם בהדסה מטפלים רק בUVA1 או גם בUVB. תודה רבה.

15/09/2016 | 20:40 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בהדסה מטפלים כמובן גם ב- NB-UVB גם ב- PUVA וגם ב- UVA1. לא ברור לי מי הציע UVA1 לפסוריאזיס אבל זה בפירוש לא הטיפול המומלץ ולא הטיפול היעיל ביותר לפסוריאזיס.

16/09/2016 | 03:36 | מאת: משה

1. מה מומלץ לטיפול בציפורניים? לפני כשלוש שנים היתה לי התפרצות בציפורני הידיים, לאחר כמה חודשים התחילה הקלה ללא טיפול, לפני כמה חודשים שוב חויתי התפרצות קלה שכוללת שקעים קטנים שנראים רק מקרוב וכן כמה נקודות של היפרדות מהעור.calcipotriol מכיל סטרואידים? במידה ולא, הוא מומלץ? או משהו אחר? 2. מה מחיר מסרק ראש? מומלץ להשתמש בו? אני גר, כאמור, במרכז ורוצה לנסוע להדסה בעיקר בשביל מסרק הראש שלא קיים בשיבא באיכילוב או באסותא. הנסיעות בתחבורה הציבורית להדסה יעלו לי בין 1,200 ל1,800 ש"ח לכ30 נסיעות לעומת כ150 ס"ה לשיבא. מלבד הזמן הרב (לפי גוגל מפות, בין 4 ל5 שעות הלוך וחזור). אגב, ליו.וי. מדיקל מכפר סבא יש מסרק ראש, אמנם אין להם כיסוי מקופת החולים שלי אבל הם נותנים חודש ראשון חינם ואחרי זה 50 ש"ח לטיפול. מומלץ? או ששווה להתאמץ ולנסוע להדסה? מרתק לקרוא את ההודעות בפורום ואת התשובות שלך - ד"ר לי-און רב תודות

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה