שאלה לגבי תרופה חדשה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

05/09/2016 | 22:29 | מאת: אילן

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי התרופה החדשה לטיפול בפסוריאזיס ובדלקת מפרקים פסוריאטית אפרמילסט. 1. כמה זמן מאז תחילת שיווק התרופות הביולוגיות נוגדות TNF ALPHA ידעו על הפוטנציאל של התופעות לוואי שלהן כמו סרטן והתפתחות מחלות אוטואימוניות? 2. האם כיום אפרמילסט נחשבת לבטוחה ואפשר לקחת אותה בלי לחשוש שמא יצוצו בעתיד הקרוב חשדות לגביה שהיא גם עשויה לגרום לסרטן והתפתחות מחלות אוטואימיניות? אני שואל את זה כי קראתי שחלק מהמנגנון של התרופה, בין היתר, הוא עיכוב TNF ALPHA, מה שגם המנגנון בתרופות הביולוגיות. אני מודה על תשובתך, אילן.

15/09/2016 | 14:34 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

עקרונית תרופה עם פרופיל בטיחות מצוין לפי המחקרים שנעשו עד כה. בהמשך עלולות להופיע תופעות לוואי נדירות יותר ככל שמספרי המשתמשים עולים. אגב, ההפחדות לגבי גרימת סרטן ע"י התרופות הביולוגיות נמצאו חסרות בסיס למעט במקרים של חולים עם נטייה לסרטן עור.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה