בטיחות פוטותרפיה ביתית לטווח ארוך?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

22/08/2016 | 19:32 | מאת: דרור

אני משתמש במכשיר NBUVB ביתי (גרמני) לפסוריאזיס. בערך פעם בשבוע לכ 3 דקות כל פעם זאת לתחזוקה של הפסוריאזיס במצב נוח (גם אם לא נקי לגמרי). אני עושה זאת כבר כמה שנים וזה עובד די טוב. עם זאת אולי אני צריך להפסיק את הפוטותרפיה (זמנית או בכלל) ולעבור לטיפולים אחרים בכדי להפחית סיכון אפשרי (מצטבר) להתפתחות גידולים בעור. אודה מאד על המלצות מעשיות בנושא - משום שאני לא משער שכדאי להמשיך עם פוטותרפיה במשך תקופה בלתי מוגבלת?? בתודה רבה מראש. דרור.

23/08/2016 | 18:05 | מאת: טאוב יונה

צריך להקפיד על 2 דברים. להיבדק אצל רופא עור אחת ל 3 חודשים. לבדוק אם המנורה מכוילת לאורך הגל הנכון לפי הוראות יצרן

24/08/2016 | 13:53 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בנוסף להערות של יונה - נשאלת השאלה כמה אנרגיה המנורות מייצרות. זה קשור לשיעור הנזק הפוטנציאלי. בגדול הטיפול נחשב עם פרופיל בטיחות מצויין גם במינון של פעם בשבוע. יחד עם זאת לא בטוח עד כמה הוא אפקטיבי ולכן יש לשקול הפסקה מטודית לחודשיים שלושה להערכת הצורך והאפקטיביות.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה