פסוריאזיס גוטטה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

31/07/2016 | 19:33 | מאת: לאה כהן

<p style="direction: rtl;">אובחנתי לפני כחודש וחצי בפסוריאזיס גוטטה ,עברתי טיפולי פוטותרפיה,זה עזר אבל הפסוריאזיס שוב חוזר. אני ממש חסרת אונים, ואשמח לכל חוות דעת שתעזור לי. תודה מראש.</p>

17/08/2016 | 08:41 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

פסוריאזיס טיפתית עלולה להיות עקשנית ועמידה לא פחות מפסוריאזיס רבדית. ראשית יש לוודא שהזיהום בחיידק חלף. אם המקור היה דלקת גרון יש לבצע משטח גרון חוזר. בנוסף כדאי לבצע בדיקת דם להערכת רמת הנוגדנים כנגד אנטיגנים של החיידק (הבדיקה היא בדיקת סרום לרמת נוגדנים מסוג ASLO). אם יש עדות להמשך חשיפה לחיידק ייתכן שאת נשאית שלו בצורה תת קלינית ז"א ללא סימני דלקת גרון למשל ואז רצוי להוסיף לטיפול טיפול ארוך טווח בפניצילין (אפשר בזריקה פעם בחודש). חודש וחצי טיפול פוטותרפי זה התלחה יפה אבל בהחלט יש מקום להאריך הטיפול ולבסוף - אם עדיין המחלה ממשיכה להתעקש ולהיות פעילה - יש מקום לשקול טיפול באשפוז במחלקת עור ו/או טיפולים סיסטמיים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה