פסוריאזיס בציפורניים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

09/07/2016 | 19:34 | מאת: אמא

שלום בתי בת 22 וחצי, בשרות צבאי, עקב שינוי במראה הציפורן, הופנתה לרופא עור, באחד מבתי החולים סמוך למקום שרותה. נלקחה דגימה, ובסופו של דבר נאמר לה כי יתכן מדובר בפסוריאזיס של הציפורן, ונשלחה לדרכה. פנתה לרופא עור פרטי, אשר על סמך הברור המעבדתי שנעשה בצבא אמר כי מדובר בפסוריאזיס של הציפורן. רשם משחה (כמדומני בטהקורטן)אותה מורחת מזה כחודשיים, ללא שיפור משמעותי באצבעות הידיים, שיפור מינורי באצבעות הרגליים 1. האם פסוריאזיס של הציפורן עלול להחמיר, ולהתרחב גם למקומות אחרים בגוף/עור? 2. האם עלולים להגרם סיבוכים בעתיד? 3. האם ניתן להסתפק בטפול חיצוני? (משחות וכיוצ"ב) 4. ברצונינו לפנות לרופא באופן פרטי, מה ההתמחות הנדרשת? עור? עור ומין? דרמטולוג? תודה

17/07/2016 | 15:27 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

1. פסוריאזיס בציפרניים יכול החמיר אך לא מדובר בהתרחבות הנובעת מחוסר טיפול אלא בתופעות נוספות של אותה מחלה. 2. ככל שמזניחים פסוריאזיס בציפרניים הסיכויים לחזור ולקבל ציפורן בריאה פוחתים, עלול להתווסף זיהום משני שיפגע גם הוא באצבע/ציפורן. 3. יש מקרים שטיפול חיצוני מספקי - בטקורטן הוא בוודאי לא הטיפול המומלץ. ממליץ שתפנו לרופא עור, רצוי כזה שעוסק בעיקר או הרבה בפסוריאזיס. ממליץ להזהר מפני המלצות של חולים שמהוות פרסומת במסווה, לטיפולים אלטרנטיביים מדהימים. אין ניסים בפסוריאזיס.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה