פסוריאזיס וניתוח בעפעף

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

19/03/2016 | 21:29 | מאת: דנדוש

שלום רב ד"ר אני שוקלת לעבור ניתוח פיטוזיס - הרמה של העפעף באחת העיניים. ממה שהבנתי לפעמים נותרת צלקת ומכל מקום מדובר בחיתוך של העפעף. האם יכולה להתפתח לי בעפעף שם פסוריאזיס? אני בת 40 ואני סובלת מפסוריאזיס הפוכה וגם מפסוריאזיס רגילה - אבל בצורה מאד מאוד קלה, ולא בפנים (והיו לי בפנים פצעים וחתכים שונים מפצעי בגרות וכו' אבל לא התפתחה לי שם פסוריאזיס). היות והניתוח של הפטוזיס בעיקר קוסמטי (העין חצי סגורה אבל אין פגיעה בשדה הראיה) אני מאד מתלבטת כי אני פוחדת שתהיה שם תופעת קובנר (אף פעם לא קרה לי) או פריצה של פסוריאזיס.. תודה רבה מראש דנדוש

16/04/2016 | 12:49 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

עקרונית פסוריאזיס עלולה לפרוץ בכל צלקת אבל אם המחלה שלך קלה ודווקא בעפעף הסיכון לא ממש גבוה. בכל מקרה פטוזיס היא בעיה שיכולה להפריע לתפקוד וראיה ולכן מוצדק לבצע הניתוח גם לאור הסיכון (הלא גדולה) להתפתחות פסוריאזיס במקום (במקרה הכי גרוע תמיד אפשר יהיה לטפל)

17/04/2016 | 18:36 | מאת: דנדוש

כשהייתי בהריון נסעתי אליך עד ירושלים :))

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה