טיפול בקרקפת- פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

18/03/2016 | 17:41 | מאת: דנה

שלום רב, אשמח להתייעצות: איזו משחה מומלצת לקרקפת (במצב של פסוריאזיס בשילוב דלקת פרקים, בת 69). בקרקפת יש מעט קילופים, ורובה כמו חול . כרגע משתמשת כבר כמה חודשים בסליקלירן אך לא כל כך מועיל. ידוע לי שיש איזה שמפו לקרקפת. אשמח לדעת את שמו והאם מצריך מרשם רופא. כמו כן שמעתי על תכשיר של פסומדיק (קאמדיס) לקרקפת. אשמח לדעת האם יעיל. תודה רבה

23/03/2016 | 20:30 | מאת: טאוב יונה

לבקש מהרופא מרשם לתמיסה של 10% חומצה סליצילית בשמן פרפין. לנער לפני השימוש. למרוח בערב את הקרקפת ולכסות בכובע ים או של אמבטיה. בבוקר לחפוף עם שמפו אלפוסיל. לחזור על הפעולה מספר ימים עד לניקוי הקשקשת. אח"כ אפשר למרוח תמיסת דיבונקס.

16/04/2016 | 12:39 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

התשובה של יונה הנאמן היא לעניין. בגדול צריך לחלק את הטיפול לשניים - שלב סילוק הקשקשת = Descaling שבו מורחים על הקרקפת תכשירים המפרקים את הקליפה - ניתן לביצוע ע"י שמן פרפין עם ח' סליצילין או תכשירים קרטוליטייים אחרים. שלב שני - טיפול והרגעת העור: שמפו על בסיס טאר (תזקיק זפת) כגון אלפוסיל, טיג'ל, וכיוב'. חפיפה יום יומית, השהייה על העור ל- 5 דקות לפחות (רצוי יותר - 20-30 דקות), תכשירים פעילים כגון תמיסת דייבונקס/קרם דייבונקס/ג'ל קסמיאול בתדירות המותאמת לחומרת המצב ומיועדת לשמור על הקרקפת נקייה ככל האפשר. כל פעם שיש החמרה - להגביר קצב הטיפולים עד שיפור ואז להתאים התדירות למינימאלית ששומרת על המצב.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה