הרפס ופסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

11/01/2007 | 02:33 | מאת: רונן

אני גבר בן 35 סובל מפסוראזיס במרפקים שמגיל ההתבגרות הלך ונחלש ועכשיו הוא במצב חלש סטטי. אני נשוי חודשיים ולאחרונה היתה לאשתי התפרצות של הרפס באיבר המין.(היתה לה התפרצות קודמת לפני שלוש שנים). מובן שאשתמש באמצעי מניעה ונתרחק כשיש התפרצות, אך במקרה שאדבק בהרפס של אברי המין - האם יש בכך סיכון שיתפרץ אצלי גם פסוראזיס באיבר המין?

13/01/2007 | 13:15 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לא ידוע על כל קשר בין התפרצות הרפס והחמרת פסוריאזיס. כמובן שאם מופיעים פצעים משמעותיים על העור עלולה להופיע בהם עם החלמתם פסוריאזיס - זו תופעה שיכולה להופיע על כל פצע מחלים בחולי פסוריאזיס (תופעת קבנר) ואין לה קשר דווקא להרפס.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה