שאלות בנוגע לנאוטיגסון

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

02/02/2016 | 01:47 | מאת: טל

שלום ד"ר, 1. האם יש אפקט מצטבר של נאוטיגסון שניתן במינון 10 מ"ג והועלה לאחר 6 שבועות ל 25 מ"ג מבחינת קיצור הזמן בשיפור מראה העור, או שלא מתקיים אפקט זה והזמן הצפוי בשיפור הנגעים מתחיל להיספר מחדש ל 6-8 שבועות נוספים? 2. מה המינון היומי הממוצע המקובל למשקל של 70 ק"ג? 3. לאחר כמה זמן מתחילת הטיפול או המינון המצטבר יש לבצע ספירת דם ותפקודים (כבד, שומנים וכליות) וכל כמה זמן/מינון צריך לחזור על בדיקות אלו?

17/02/2016 | 11:26 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

1. יש בהחלט אפקט מצטבר אם כי השיפור לאחר העליה במינון לוקח קצת זמן ואינו מיידי. 2. מינון יומי תלוי בכל חולה בחומרת מצבו ובסיבולת שלו - ולכן הממוצע אינו אינדיקציה לחולה פרטני. 25 מ"ג ליום הוא המינון השכיח. 3. יש לבצע בדיקת תפקודי כבד ופרופיל שומנים 3 שב' אחרי תחילת טיפול, אחרי שינוי במינון ואח"כ 2-3 פעמים בשנה הראשונה 2 בשניה ואילך

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה