פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

12/01/2016 | 19:22 | מאת: זהרית

יש לי פסוריאזיס בעורף כשנתיים ולאחרונה גם קצת בקו העליון של השיער. רק לפני שנה איבחנו לי את הפסוריאזיס (עד אז רופאי עור איבחנו אבחנות לא נכונות) ונתנו טיפול בסטרואידים הטיפול עזר ותוך שבוע הכל נעלם אבל כל תקופה של שבועיים בערך שלא השתמשתי בתרופות החלו להופיע שוב כתמים חזרתי לרופא ושוב קיבלתי סטרואידים האם יש משחה קלה יותר שאפשר למרוח לאורך זמן ממושך לאחר שהסטרואידים מעלימים את הכתמים של הפסוריאזיס? האם הפסוריאזיס ימשיך להופיע במקומות חדשים או שיש אנשים שחיים שנים עם פסוריאזיס בלי שהוא התפשט לכל הגוף? האם שימוש או אי שימוש בתרופות גורם להתפשטות של הכתמים?

15/01/2016 | 14:37 | מאת: טאוב יונה

לצערי עדיין רב הנסתר על הגלוי במחלה זו. איך המחלה תתפתח בעתיד לא ניתן לנבא. זו מחלה שאיננה סטטית. לפעמים מחמירה ולפעמים נעלמת. באשר לטיפול יש מספר אפשרויות אבל צריך לראות במה מדובר. לא ברור האם זה מפושט גם בקרקפת או רק באזור שציינת. עדיף לפנות לרופא ולבדוק אפשרויות נוספות.

17/01/2016 | 13:38 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כמו שיונה כתב, פסוריאזיס פנים רבות לה ואין דרך לחזות כיצד תנהג במקרה שלך. לטיפול בקרקפת יכולים להיות מרכיבים נוספים עפילים כגון שמפו, פוטותרפיה ועוד. מציע שתחזרי לרופא העור שלך ותעדכני אותו בהתפתחויות כדי שיוכל להתאים את הטיפול למצבך.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה