פסוריאזיס הפוכה במפשעה ובין פלחי העכוז וגרד

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

16/11/2015 | 17:42 | מאת: לירון

שלום רב ד"ר ליאון. הפסוריאזיס שלי במפשעות ובין פלחי העכוז יחסית מאד קלה, אני מורחת פעם בשבועיים שלושה דייבונקס וזהו (מדי פעם קרם לחות/שמן זרעי ענבים - אני מאד נזהרת כי שמנים וקרמים גורמים לי אבצסים במפשעות). לאחרונה היתה לי התלקחות מזעזעת שגרד בצורה בלתי נורמאלית באזור .. עד שחשבתי שאולי זו פטריה וגינאלי (אבל לא..) הבעיה שהבנתי שלא טוב למרוח באופן יום יומי דייבונקס בין הכפלים ובעור העדין באזורים מהם אני סובלת כי הוא מדקק את העור. מצד שני משחות שומניות גורמות לי לאבצסים... בימים האחרונים ממש השתגעתי ומרחתי יולקטין ובסוף מה שקצת עזר זה אלוורה.. האם זה נכון שלא מומלץ למרוח בעור העדין ששם דייבונקס? על איזו משחה אתה ממליץ לאזורים בהם אני סובלת? ומתי בע"ה תקדיש יום טיפולים לנו במרכז? לפני 8 שנים כשהייתי בהריון באתי לטיפול אצלך בירושלים.. :) קשה למצוא רופאים שניתן לסמוך עליהם בענייני פסוריאזיס...

18/11/2015 | 12:32 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אם מדובר בדייבונקס אין מניעה להשתמש בו בלי הגבלה גם בקפלים. אם מדובר בדייבובט - לא מומלץ. אפשר להשתמש באלידל או פרוטופיק שהם לא מזיקים ויכולים ממש להרגיע. יש באזור המרכז רופאים מצויינים לענייני פסוריאזיס - ד"ר מץ, ד"ר פבלובסקי, ד"ר פבלוצקי ועוד.

18/11/2015 | 16:27 | מאת: לירון

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה