האם הביולוגיות הן בבירור העתיד?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

20/02/2015 | 03:15 | מאת: דרור

בהנחה שעם ביולוגית (כמו סטרלה למשל) לא היו כרגע שיקולים כלכליים, כלומר שעלות תרופה זו היתה כמו נניח עלות משחת הדייבונקס, האם ניתן לומר כבר כיום כי היה למעשה נובע מכך שהטיפולים -לפסוריאזיס בינונית עד קשה- כגון פוטותרפיה והסיסטמיים הישנים היו בעצם (מצידם של הרופאים לפחות) הולכים ונעלמים (מלבד אצל חולים שמסיבה רפואית זו או אחרת מנועים מלקחת סטרלה)? כיצד אתה מעריך את ההתפתחות הצפויה בעניין בתוך טווח של נגיד 5 עד 10 שנים? אשמח להתייחסות. בתודה מראש.

21/02/2015 | 12:01 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אין לי ספק שהעתיד יראה העלמות של טיפולים ישנים. הטיפולים החדשים מראים פרופיל בטיחות מצויין ועם השנים יהיו יותר ויותר מדוייקים ובטוחים. אנחנ מצויים בפחו של עידן "הרפואה המחוייטת" שמשמעו שניתן יהיה לבצע ריצוף של הגנים של כל חולה במחיר לא יקר - לזהות את הפגמים הגנטיים הספציפיים הגורמים למחלתו ולפי הפגם הספציפי של החולה להתאים לו תרופה/תרופות שמטפלות בדיוק בפגם שגורם למחלה אצלו. ניצנים ראשונים של מגמה זו מופעלים כבר כיום באונקולוגיה ולהערכתי זה רק עניין של זמן עד שיופיעו גם בטיפול בפסוריאזיס. התרופות הביולוגיות של היום הן כבר 10 דרגות יותר ספציפיות ומדוייקות מהתרופות של הדורות הקודמים וקצב השיפור בדיוק ובאיכות התרופות נמצא בעליה מתמדת.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה