בדיקת דם "HLA-B27"

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/10/2014 | 19:22 | מאת: ארנון

האם בדיקת הדם הגנטית "HLA-B27", קשורה לדלקת מפרקים פסוריאטית? מה מגלים בבדיקה כזאת, מה היא שוללת, ומה היא יכולה להעיד? והאם לכל אחד יש את הגן הזה? תודה.

21/10/2014 | 20:10 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

מדובר בבדיקה של סמנים ("אנטיגנים") של מערכת זיהוי הרקמות בגוף. ישנם סמנים מרובים ויש להם ככל הנראה קשר לצורה שבה מערכת החיסון מתפקדת. לאורך השנים נמצאו סמנים כאלה הקשורים למחלות שונות. הסמן HLA-B27 קשור בגדול לשתי מחלות - תסמונת רייטר ו- Ankylosing spondilitis. ניתן למצוא אותו ב- 6-8% מהאוכלוסיה הבריאה ובלמעלה מ- 90% מהחולים הסובלים מהתסמונות הנ"ל. ב- AS יש קשר לפסוריאזיס ואכן בחולי פסוריאזיס עם הסמן הספציפי הזה יש סיכון מוגבר לפגיעה ארטריטית בעמוד השידרה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה