חחש מפסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/02/2008 | 23:32 | מאת: אלירן

שלום רב! אני בן 23 סובל כבר מגיל 17 מגרד בירך רגל ימין, אני כותב מה כתוב בדף של הרופא עור: בבדיקה: בשוק רגל פלאק עם הפרפיגמנטציה פוסטאינפלמטורית ואקסקוריאציות, היסטולוגיה מתאים ל- callos אז ככה אני הייתי אצל כמעט כול רופאי העור בבית חולים רמב"ם ובבית חולים צפת ובבית חולים העמק, מרחתי את כמעט את כול המשחות ביניהם: "דרמובט"- "יומובט"- יולקטין פורטה- קורטיזון- ומספר זריקות קורטיזון וזריקות של דלסטין---- "ומשחת דו-קאין 5% יש לציין שחוץ מדרמובט שום משחה לא הקפדתי למרוח באופן קבוע... קיבלתי באחד הפורומים המלצה ללכת לנוירולוג, ואכן הכלתי לנוירולוג והוא רשם באבחנה ככה: anxiety state neurodermitis (אשמח לקבל הסבר על אבחנה זו) ובעקבות האבחנה הנוירולוג נתן לי לקחת ציפראמיל למשך חצי שנה, לקחתי ציפראמיל למשך 3 חודש והפסקתי כי לא היה שיפור האבחנה הסופית של רופא העור הייתה ליכן סימפלקס כרוני מה עליי לעשות? מה היית עושה במקומי?

17/02/2008 | 01:23 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום רב, מהתיאור שלך את הממצאים אני מגיע למסקנה שקרוב לוודאי שאינך סובל מפסוריאזיס וכי האבחנה הסופית שהזכרת היא האבחנה הנכונה (זה קצת דומה לפסוריאזיס מבחינת הנגעים אבל לא מבחינת המהלך). כמובן שבלי לראות בעיניים זה סערבות מוגבל מאוד. נראה שהנוירולוג סבר שאתה מוציא על העור שלך את המתחים וגורם לתופעה העורית בעצמך (ע"י גירודים למשל). זה די שכיח במקרים כאלה ולא פעם הנגעים מאוד עקשניים. אני מציע שתמשיך לדרוש פתרון מרופא העור שלך - ובסופו של דבר - הוא יושג.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה