מידע אודות אפיתרפיה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

10/01/2007 | 11:10 | מאת: אלון

אני בן 28, סובל מדלקת פרקים פסוראטית כ - 8 שנים. טופלתי בהמון תרופות כולל הזרקות אנברל. חל שיפור חלקי אך הופסק בשל בעיה בתיפקודי כבד. שמעתי על טיפול באמצעות עקיצות דבורים. ברצוני לדעת: א. מה ידוע לך על השיטה ועל סיכויי ההצלחה של הטיפול? ב. האם יש סיכון בהצטברות של ארס דבורים בגוף(הומלץ על לפחות 200 עקיצות במשך שלושה חודשים)? אודה לך על תשובתך

10/01/2007 | 11:55 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

קיימים בספרות מעט מחקרים מדעיים שבדקו את השפעות ארס הדבורים על דלקת פרקים בכלל (נמצא אפקט הגורם להקלה בדלקת פרקים) ובכלל לא על דלקת פרקים פסוריאטית בפרט. אפיתרפיה נחשבת ענף של רפואה אלטרנטיבית ובמסגרת העוסקים בענף יש לא מעט דיווחים על הצלחו של טיפול בפסוריאזיס בכלל ובארטריטיס פסוריאטית בפרט. אין לי ניסיון אישי עם טיפול זה ואני לא יכול להמליץ עליו או לשלול אותו, אם כי כרופא קונבנציונאלי אני נוטה לדחות האופציה הזו. צריך לזכור גם שמדובר למעשה בגרימת עקיצה של הדבורה בעור המטופל. כמי שחווה בחייו מספר עקיצות כאלה בחייו אני יכול להגיד שהן לא הדברק הנעים ביותר שחוויתי, אבל אולי ככל שמספרן עולה, אי הנעימות פוחתת...? בהצלחה

05/01/2008 | 21:05 | מאת: גונתן

שלום הנני מפנה אותך למקום בו טופלתי וכל התופעות רובם נעלמו למעט צלקות וכתמים מהעבר בהצלחה www.dermiscience.com

28/02/2008 | 23:40 | מאת: הוריה ניב

במשך 15 שנים סבלתי מפסוריאטיק אריתריטיס ,כשהמחלה הולכת ומחריפה. כשהייתי במצב ממש קשה פניתי למשה אלמליח והתחלתי טיפול בעקיצות דבורים. לאחר מספר חודשים נעלמו הכאבים,נעלמה הנוקשות בפרקים ולמעשה הרגשתי בריאה .מאז עברו חמש שנים ואין יום שאני לא מברכת על ה"נס הרפואי" בזכותו של משה אלמליח. הטיפול קשה מאוד אך עם התוצאות אין להתווכח !!!

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה