פוטותרפיה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/01/2007 | 20:46 | מאת: דני

אני חולה פסוריאסיס שנובעת מלחץ האם מומלץ לקחת טיפול פסיכולוגי או תרופתי כדי להוריד את הלחץ? והאם זה ישפיע על המחלה? אני מטופל כרגע פוטותרפיה, מה אחוזי ההצלחה של הטיפול? ולכמה זמן זה מחזיק לאחר שמפסיקים?

08/01/2007 | 21:41 | מאת: טאוב יונה

אין תשובה חד משמעית לשאלותיך כי כל חולה מגיב בצורה שונה. בד"כ פוטותרפיה עוזרת לחולי פסוריאזיס ומצליחה להקל על תופעות המחלה, משך הזמן שונה מחולה לחולה ותלוי גם בגורמים שונים כמו שציינת בעצמך. במידה ואת מרגישה שטיפול פסיכולוגי עשוי לשפר את מצבך הנפשי, לחזק אותך וללמד אותך טכניקות שיועילו לך לחיים בכלל ולפסוריאזיס בפרט אז למה לא. על טיפול תרופתי ישיב לך הרופא.

10/01/2007 | 11:41 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

פסוריאזיס אינה נובעת מלחץ אלא מוגברת בעקבותיו. אין ספק שלמידה של טכניקות הרגעות ושיפור ההתמודדות עם המחלה ברמה של קבלת המצב בלי לתת לו לגרום למתחים יכולה לשפר את הקליניקה, אם כי באיזו רמה זה ישפיע לא ניתן לחזות. יש גם השלכה לאורח החיים וקצב החיים, עייפות וכיוב'. ייתכן אגב, שהיפנוזה יכולה לעזור! אני לא ממליץ על תרופות הרגעה. יש דיווחים (מעטים) על החמרה של המחלה משנית לתרופות כאלה. לגבי הפוטותרפיה, נכון להיום זה הטיפול עם יחס יעילות לתופעות לוואי ובעיות הכי מוצלח. כאמור שיעור התגובה משתנה מאדם לאדם וגם משך ההפוגה משתנה מאדם לאדם ובתלות במצב הכללי. בהצלחה, ושתהיה הפוגה ארוכה...

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה