איך מאבחנים ?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/01/2007 | 13:34 | מאת: קרן

היי אני בת 26.5 כבר 7 שנים יש לי בשתי הזרועות בחלק העליון עד המרפקים פצעים יבשים אדומים וקטנים מאוד, זה התחיל בתקופת הצבא בתחילה חשבתי שזה פריחה ... הייתי אצל רופא עור והוא אמר שיאין מה לעשות עם זה ולא אבחן את זה . זה לא ברמות חמורות כמו שמתארים פה אנשים אבל זה לא עובר , וחשבתי ללכת לבצע פילינג קוסמטי ע"מ להיפטר מזה ושיהיו לי זרועות חלקות כמו כולם .. פשוט לא אסטתי. השאלה היא איך אני יודעת שמדובר בפסוריאזיס ???

08/01/2007 | 21:30 | מאת: טאוב יונה

את חייבת לגשת לרופא/ה עור לאבחון. פסוריאזיס ניתן לאיבחון בראיה או במידה ואין בטחון לוקחים ביופסיה של העור לבדיקת מעבדה.

10/01/2007 | 11:29 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום רב, אבחון פסוריאזיס נעשה לרוב בבדיקה קלינית ע"י רופא עור. לעיתים רחוקות יש צורך בביופסיה לאימות האחבנה. ככל הנראה במקרה שלך על סמך הנתונים שמסרת לא מדובר בפסוריאזיס אלא במצב שנקרא Keratosis pilaris וקשור לנטייה לעור יבש ולרקע משפחתי. פילינג אינו פתרון לאף אחת מהבעיות ואילו תכשירי לחות אינטנסיביים כגון קרם יו לקטין עם 30% אוראה של ד"ר פישר בוודאי יעזרו לשתי הבעיות. אין תחליף לבדיקת רופא עור בעין... בהצלחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה