ליכן פלאנוס ופסוראזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/12/2006 | 08:25 | מאת: עדי

שלום רציתי לדעת האם יש קשר בין ליכן פלאנוס לבין פסוראזיס? לאחרונה אושפזתי ושמתי לב שמטפלים בנו באותן המשחות. תודה וברכות על האתר

27/12/2006 | 20:00 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

למרות שהטיפול בליכן פלאנוס ופסוריאזיס דומה בחלק מהמקרים מדובר במחלות שונות לחלוטין. שתיהן שייכות לקבוצה אחת של מחלות מבחינת הביטויים הקליניים שלהן (בדרמטולוגית זה נקרא מחלות פפולוסקוואמוטיות) ונמצאות באבחנה מבדלת אחת של השנייה אבל האחת היא מחלה גנטית, תורשתית, המתפרצת בעקבות טריגר כלשהו ולרוב מתמידה כל החיים אח"כ (פסוריאזיס) והאחרת איננה כזו אלא מחלה החולפת מעצמה ולאחרונה הועלה חשד כי הרקע הוא ויראלי ע"י וירוס חדש ממשפחת וירוסי ההרפס. הדימיון בטיפולים נובע בין השאר מהדמיון הקליני ביניהן.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה