משחה סטרואידית או טבעית

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/06/2020 | 08:22 | מאת: עופר

שלום, לקחתי קסמיול, הקפדתי שלא לעבור מינון של 15 מ"ג יומי ו 100 מ"ג שבועי. לקחתי את המשחה בערך שבועיים. לא היה שיפור אלא התלקחות והחמרה כמו כן העור באזור הטיפול האדים. שאלות: א. האם מריחה כזאת קצרה יכולה כבר להשפיע על הציר ההורמונלי? ב. אם כן האם זה הפיך? ג. ראיתי מידע ברשת אודות פסורוליט (חלב גמלים) ואודות משחת SORION האם הן בטוחות? כלומר לא יועיל אך לא יזיק? עובד עיצות כי יש אובדן ליבידו אבל אולי זה רק ממתח נפשי וסביר להניח שזה לא מהקורטיזון.

18/06/2020 | 18:07 | מאת: שרון

אל תתבלבל . יש קרם פסורליט שהוא לא חלב גמלים תחפש בגוגל או בפייסבוק של של רמי אני יכול להגיד לך שזו המשחה הכי טובה שנתקלתי בה ב10 השנם האחרונות. אל תתקרב לקסמיול ולא לשום משחה סטרואידת אחרת.

18/06/2020 | 18:29 | מאת: עופר

תודה. השאלה הייתה מופנית לרופאה עש בה שאלות ספציפיות א.ב.ג אבקש בבקשה תשובה מאיש רפואה.

19/06/2020 | 17:13 | מאת: דנה

העיצה שקבלת משרון מעולה. אם תקשיב לרופאה ותמרח דייבובט או קסמיול אתה רק תבכה. שבת שלום לך .

מריחת משחת דייוובט או קסמיול לא משפיעים על הציר ההורמונלי. לגבי משחות אחרות שאינן תרופה- אין מחקרים מבוקרים המעידים על יעילותם. אובדן ליבידו אינו קשור למחלת הפסוריאזיס ואינו תופעות לוואי של הטיפול.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה