פצעים כואבים ומגרדים ברגל

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

07/12/2019 | 13:08 | מאת: אמא

שלום, ביתי בת 14 חולה ב fmf. לפני כחודש וחצי התחיל לה משמאל לאצבע הקטנה ברגל יותר בצד הרגל פצעון מגרד וכואב. חשבתי שזה כלום ומרחנו קרם גוף. לאחר מספר ימים זה החמיר וגדל, היינו אצל רופא עור שחיפש עוד פצעים כאלה במרפקים ובברכים (אין). הוא נתן לה טיפול עם משחה שנקראת קומגיס ואמר שזו פטריה. אנחנו כבר שבוע אחרי התחלת הטיפול וזה דווקא החמיר? ממש מכוער ולילדה ממש כואב חדרוך על הרגל למרות שסה לא בכף הרגל אלא בצד. עכשיו כשעצרתי רגע לחשוב ועשיתי חיפוש בגוגל זה מראה כמו אקזמה חריפה ואו פסרואזיס ואני נזכרת שלפני דלוש שנים היה אותו הדבר באצבע בכף היד וגם חקח הרבה זמן שזה עבר. שאלותי הן: 1. איזה בדיקות אני צריכה לעשות לילדה כדי לדעת מה זה? 2. נראה לי שכדאי להפסיק עם המשחה כי היא מחמירה את המצב? 3.האם זה נשמע כמו פסרואזיס? מצטערת על האורך. ותודה מראש

אני מציעה לחזור לרופא העור המטפל. ניתן לקחת בדיקה לפטריות אם החשד הוא פטרת. לפי מה שאת מספרת הרופא חושב שיש לה פטרת ולכן הנתן לה קומאגיס. הממצא לא עובר תוך שבוע , צריך לטפל לפחות שבועיים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה