מסע ההפחדות שלך למה הוא נועד ?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/09/2008 | 10:28 | מאת: הדס

דר גלעד נכבד. אני מאוכזבת מאד וחייבת לצאת חוצץ כנגד מה שעשית כאן. לאחר קריאת תשובתך מטה בנושא פסוריאזיס טיפתי כל מה שמצאתי הוא מסע הפחדה מקיר לקיר על מנת להרתיע חלילה מפנייה לרפואה משלימה ועל סכנות מדומות של משחה להנקה שלי קשה להבין מה היה המניע שלך לגייס כל מילה אפשרית כדי להפחיד. האם זו קנאת סופרים תרבה חכמה או פחד מהאפשרות שמישהו אחר יפגין יכולת טיפולית מועדפת על פני זו שנקראת רפואה קונבציונלית אני מעודכנת כבר כי לקרא אני יודעת (-: תודה בכל אופן על תרומה שלא תרמת לי כלל במצב בו לא ניזקקתי להפחדות אלא לתמיכה אמיתית ולמידע ובמקומו רק הפחדת והפחדת וקיצצת בתשובות וצינזרת כדי שלא יידעו על משהו שאוליי טוב יותר מהרפואה שאתה מייצג. כל טוב . הדס

14/09/2008 | 11:08 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום הדס, אני מופתע ומאוכזב מתגובתך. נראה לי שקראת בין השורות דברים שלא נמצאים שם. אין לי כל מטרה להפחיד ואין לי כל חשש מפני טיפולים אלטרנטיביים שיהיו טובים יותר מרפואה קונבנציונאלית. נהפוך הוא. אני אומר, כותב ופועל תמיד כדי למצוא לחולים שלי מענה יעיל ובטוח, אפילו אם מי שיודע לתת אותו הוא מתחרה או קולגה. כשזה מגיע לטיפול ודאגה לחולים אין לי כבוד ואין לי בושה. יחד עם זאת כללי הפורום ברורים ביותר. כתבתי זאת כבר עשרות פעמים ואכתוב זאת שוב. אין לי הכלים לנתח, לבדוק ולכן היכולת להמליץ על טיפולים אלטרנטיביים שלא נבדקו מדעית, איש אינו יודע מה יש בהם ומה אין בהם וההמלצות עליהם מתבססות על ניסיון קליני לא מבוקר. זה לא אומר שהטיפולים האלה רעים, מסוכנים (בהסתייגות אחת לנושא טיפולים בזמן הריון או הנקה שאלו מקרים מיוחדים עליהם אסביר בהמשך), לא יעילים או כל דבר רע אחר. פשוט מאוד. הפורום הזה מנוהל ע"י רופא קונבנציונאלי, פשוט, שמבין קצת במחלה, ויכול לנתח ולהמליץ בכלים של רפואה קונבנציונאלית מה ניתן לעשות בתחום הרפואה הקונבנציונאלית כדי לטפל במחלה. בשל מגבלותי האישיות - אין הפורום הזה מיועד להמלצה, בדיקה, בקרה של טיפולים אלטרנטיביים. לשם כך יש פורומים מיוחדים העוסקים בנושאים אלה ומי שרוצה יכול להכנס אליהם ולהשתמש באינפורמציה המופיעה בהם. אני לא נכנס לפורומים הללו ולא דוחף לשם אינפורמציה קונבנציונאלית - כי ברור לבאים בשערי פורומים אלה שהם מעוניינים באלטרנטיבה ומי שרוצה לשאול אותי ולנהל דיון איתי מגיע לכאן. זה לא עוצר מטפלים אלטרנטיביים וחולים המאמינים ברפואה אלטרנטיבית או מעוניינים בה מלהכנס לפורום הזה, להשמיץ ולפזר הפחדות מפני הרפואה הקונבנציונאלית, אשר אין ספק שבטוחה לאין שיעור מהאלטרנטיבית. מאחר שמדובר בפורום ציבורי המאוכסן בשרתי חברה מסחרית, אשר מוכרת שטחי פרסום, מדיניות האתר היא לא לאפשר פרסומת מעל דפי הפורום, ומאחר ולחלק מההודעות כאן יש בהחלט אינטרס מסחרי הוחלט שקישורים לאתרים מסחריים לא יותרו כאן. לכן אני נאלץ למחוק קישורים כאלה. יחד עם זאת אני מאפשר לכותב להפנות לאתר שמעניין אותו במלל - ומי שרוצה יכול למצוא את כל האינפורמציה בחיפוש פשוט בגוגל. בנוסף, אני מרשה לעצמי לצנזר לשון לא ראויה, הטעיות ודיונים לא ענייניים, כדי לשמור על הפורום ממוקד ומתאים למטרתו. זו זכותי וחובתי כמנהל פורום. הפורום הוא שלי לנהל ומי שהניהול שלי לא מוצא חן בעיניו יכול להגיב על כך ולקבל מענה, לקרוא ולהתעצבן, או פשוט לעזוב. לגבי נושא הטיפולים בזמן הריון והנקה - עובר זה עסק מאוד רגיש וגם תינוק יונק הוא לא בדיוק יצור עמיד כמו אדם בוגר ולכן נהוג לנהוג משנה זהירות בכל סוג של טיפול במצבים אלה. לכן כשבאים להשתמש במוצרים שלא נבדקו במצבים כאלה - התוצאה עלולה להיות אסונית. זו הסיבה והתכלית היחידה לתגובתי להתכתבות שהייתה בפורום אתמול ושלשום. בניגוד לטענה שלך אני דווקא סבור שכן הצגתי לך בצורה מאוזנת תמצית ידע אודות המחלה והמלצתי על טיפול שעשוי לעזור מבלי לגרום לנזקים/תופעות לוואי. אגב, מעניין מאוד המהפך שעברת בתוך זמן קצר ממי שמבקשת מענה בנועם ביחס לטיפול קונבנציונאלי, שחרדה ואינה מאמינה בטיפולים אלטרנטיביים, למי שמגינה עליהם ובאותה הזדמנות "מכניסה קטנה" לרפואה הקונבנציונאלית. שיהיה לך יום טוב ובהצלחה

14/09/2008 | 12:34 | מאת: הדס

את שאלתי בפורום ליוו גם בעלי וגם אחותי וגם גיסי ללמדך עד כמה מצבי לא טוב. קראנו חומרים שונים שבהם אתה ממש בפניקה מההישגים של רמי מור זה בולט לעין בצורה כה שקופה שאני וכל מי שסובב אותי לא מבין מה קורה פה ? כל מה שאתה כותב מציג מיצג מאסיבי של הפחדה תוך גיוס כללי של כל נימוק אפשרי שירתיע וירחיק . לא יאומן ... אל תתמם בבקשה כי זה לא תורם לדיון - בשביל הטיפולים וההקלה יש אינטרנט. לידיעתך , אני לא עברתי שום מהפך וטרם פניתי אליו בכלל , אבל יחד עם זאת כל מי שרק נמצא בסביבתי הקרובה יודע לקרא את האתר שלו ואת החומרים שיש בפורומים כולל זה שב ynet וזה של תפוז ורואים בעליל שהדמויות העוסקות בפורומים פועלים מתוך מניעים סליחה על הביטוי מניעים רעים . נכון שהיה לי נסיון עם רופא הומאופט שלא תרם לי וזה ציינתי אך אתה לאורך כל האתר מגלה פניקה מכל מילה שתפגע משהו ברפואה שאתה מייצג. אני המומה בעלי המום משפחתי המומה זה לא שאני זוג עניים יחיד שקורא את החומרים - יש עוד כמה זוגות אקדמאים .

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה