וירוס הפפילומה.........

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

27/02/2019 | 16:17 | מאת: דיקלה

שלום, אני שבוע 33 להריון, לפניי כמה שבועות הרופאה ראתה על איבר המין בין השפתיים הפנמיות מן גרגורים והפנתה אותי לוולווסקופיה, בזמן הבדיקה הרופא ראה מעט פפילציות עדינות בקוטר 1 ס״מ וכתב שיש תגובה עדינה לחומצה אצטית, האם זה שיש תגובה עדינה מצביע על תאים טרום סרטניים??? והרופא החליט לקחת ביופסיה, סירבת בגלל שאני בהריון מתקדם והחלטנו לעשות חודש אחרי הלידה והוא אמר שזה בסדר כי זה לא דחוף ואפשר לחכות עד אחרי הלידה, האם זה שהוא כתב שיש תגובה עדינה לחומצה אצטית אומר שיש תאים טרום סרטניים?? והאם זה שהוא המליץ על ביופסיה מחזק את זה? הוא אמר שזה יכול להיות או וירוס הפפילומה, או תגובה אלרגית לנרות שאני משתמשת בהן, האם ביופסיה בודקת רק תאים חריגים או שניתן לבדוק בביופסיה גם את וירוס הפפילומה ללא תאים טרום סרטניים??? פשוט לא הבנתי מה זה אומר שהייתה תגובה עדינה לחומצה אצטית, לנרות שלי הרופא אמר שלא הייתה תגובה...

27/02/2019 | 16:19 | מאת: דיקלה

מצטערת, רק עכשיו ראיתי שזה פורום למחלה אחרת.... אבל אם בכל זאת את יכולה לענות לי על השאלה בנוגע לביופסיה האם היא נלקחת רק בשל חשד לתאים טרום סרטניים או נלקחת גם כשאין חשד לתאים אלה... אשמח מאוד

ביופסיה נלקחת לא רק כדי לגלות תאים טרום סרטניים אלא נלקחת גם כשיש מחלות דלקתיות או אחרות.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה