כיצד מזהים פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

23/10/2017 | 20:50 | מאת: תצ

שלום, לקרוב משפחה בן 11 יש פריחה וגירוד במרפקי הידיים. רופאת עור אמרה שהוא כפי הנראה חלה בפסוריאזיס. והשאלה שלי כיצד מזהים שאכן זו המחלה? האם יש בדיקת דם שניתן לאמת את המחלה? או/ו לקיחת דגימת עור לבדיקה? על סמך מה קובעים שאכן זו מחלת הפסוריאזיס. האינטרנט מלא וגם כאן בפורום מדברים על איך מטפלים ואיך עוזרים. לא מצאתי איך מזהים? מקווה לתשובה מהירה ובמיוחד כדי להרגיע את ההורים של הילד. תודה תצ

שלום רב פסוריאזיס הינה מחלת עור המופיעה בשכיחות של 3-4% מהאוכלוסיה. אין בדיקת דם לאימות האבחנה. האבחנה נעשית על פי המראה הקליני וכשיש ספק ניתן לבצע ביופסית עור.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה