אישור רופא עור לשהיה בים המלח לצורך קבלת

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

10/09/2017 | 17:56 | מאת: משה

שלום רב לפורום מבורך זה, אודה לעזרתכם, אני סובל כבר מספר שנים ממחלת הפסוריאזיס בעיקר באיבר המין. (אובחנתי ע"י פרופסור זולטוגורסקי ביה"ח עינכרם) לאחר שימוש ממושך במשחות שונות (דרמווט וכו') גם פוטותרפיה עברתי בעבר ולא הועיל. החלטתי לנסות שהיה בים המלח. ידוע לי לפי חוק בריאות ממלכתי כי ישנה אפשרות לקבלת החזר של כ-70% מקופת החולים, אני מבוטח בקופת חולים כללית. פניתי לרופא העור שלי דרך קופת החולים, והרופא נתן לי המלצה לשהייה של 14 יום בים המלח. עד כאן בסדר, מה הפרוצדורה לקבלת ההחזר? והאם המלצה מרופא עור מומחה מטעם הקופה מספיקה? ראיתי באתר כללית שצריך אישור רופא מחוזי מה הכוונה? תודה מראש לעזרתכם הכנה בברכת חג שמח

10/09/2017 | 19:35 | מאת: טאוב יונה

יש רופאים מורשים מטעם הקופה לתת אישור ויש כאלה שממליצים וצריך להעביר את ההמלצה לאישור רופא מורשה. ברר במזכירות של הסניף. אתה אמור להזמין מלון בים המלח, לשלם עבור השהיה, לקבל אישור מהמלון על תקופת השהיה וחשבונית מקור על הסכום ששולם. את המסמכים אתה מגיש במזכירות הסניף ומקבל כעבור שבועיים עד חודש את סכום ההחזר. ההחזר הוא 70%ממחיר לאדם בחדר זוגי עד תקרה של בערך 270 ₪ ביום. ממליץ ליצור קשר עם אגודת הפסוריאזיס הישראלית 036247611 ולהצטרף לאחת הקבוצות שהאגודה מארגנת. כך גם יקשרו אותך לאדם בעל ניסיון שידריך אותך ויכוון אותך לטיפול מיטבי. תוכל גם למצוא פרטים באתר האגודה www.psoriasis.org.il בפייסבוק חפש משפחת ספחת.

יונה טאוב נתן תשובה מפורטת ועדכנית יום טוב

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה