שאלה לגבי משחות לטיפול בפסוריאזיס בפנים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

04/09/2017 | 10:57 | מאת: אליהו

לד"ר רמון שלום רב מאוד אשמח אם תוכלי לענות על השאלה הבאה: לי יש פסוריאזיס בעיקר בקרקפת ובפנים, באזור הלחיים, צדדי האף ובאזור האוזניים. לקרקפת אני משתמש בעיקר בקסמיול ג'ל (Xamiol) בהתאם לצורך. לפנים אני משתמש בפרוטופיק (Protopic) או טופיסלן במידה ויש עודף עור, אך לעיתים אני מרגיש שיעילותן של שתי התכשירים הללו מוגבלת. האם ניתן גם להשתמש בElocom Ointment או בתכשיר אחר לטיפול באזור פנים לימים ספורים במידת הצורך או האם יש להשתמש אך ורק בשתי המוצרים שציינתי קודם? (פרוטופיק/טופיסלן)? בתודה מראש ובברכה, אליהו

שלום רב, עדיף להימנע משימוש במשחות המכילות סטרואידים חזקים לפנים אך במידה ויש פריחה עקשנית ניתן לטפל לתקופות קצרות- ימים בודדים .

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה