פסוריאזיס בפין - קסימואל ג'ל

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

01/08/2017 | 01:05 | מאת: דני

היום בקרתי אצל רופא עור מומחה למחלות עור ומין . הגעתי אלין עם שלוש מקומות אדומים בפין - לאחר בדיקה אבחן פסוראזיס ונתן לי מרשם לקסמיאול ג'ל פעמיים ביום לשלושים ימים . קראתי קצת את עלון המצורף ועברתי באינטרנט על כל מני כתבות וקיבלתי ממש פחד להתשמש בתרופה מאחר שכתוב בהמון מקומות שסטרואידים באיבר המין יכול גרום לבעיות חמורות ... האם לגשת לרופא נוסף ? האם ניתן בכלל להשתמש בתורפה הזאת על איבר המין ? אני גם ככה בדכאון מהסיפור הזה ולא בא לי להחמיר את המצב ... אנא עצתך לילה טוב

האבחנה של פסוריאזיס באיבר המין נעשית על סמך הממצא הקליני. לא נהוג לבצע ביופסית עור אם אין חשד למחלה אחרת. טיפול בקסמיול לתקופה קצרה לא יגרום לתופעות לוואי ולבעיות חמורות. לא מומלץ להשתמש בסטרואידים על איבר מין לתקופות ממושכות( חודשים). ממליצה למרוח לפי המלצת רופא העור ולחזור אליו לביקורת.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה