פסוריאזיס טפתית מדבק?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

21/06/2017 | 00:43 | מאת: ענת

רופא עור היבחן פסוריאזיס טפתית, נתן לי לעשות בדיקת דם לבדוק אם הייתה לי דלקת גרון ומרשם לג'ל אני מודאגת מפחדת שזה לא יעבור לי. מותר להחשף לשמש? למרוח קרם גוף? לגלח רגליים? את עצמי אני יכולה להדביק מאזור לאזור אחר בגוף?

פסוריאזיס טיפתית הינה סוג של פסוריאזיס המופיע בדרך כלל לאחר זיהום סטרפטוקוקלי, ולכן רופא העור ביקש לבצע את הבדיקות המתאימות. פסוריאזיס הינה מחלת עור דלקתית לא מדבקת המופיעה בכ 3% מהאוכלוסיה. מותר להיחשף לשמש כשיש פריחה. הפריחה מגיבה בדרך כלל טוב מאד לטיפול פוטותרפי. מותר למרוח קרם לחות. לא רצוי לגלח שיער בזמן שהמחלה פעילה כיוון שכל פציעה בעור יכולה אחר כך להתכסות בנגעים של פסוריאזיס.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה