תת ספיגה לאחר מעקף קיבה - המצוי והרצוי

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

27/02/2010 | 10:02 | מאת: מני

שלום ד"ר גירון, קראתי תשובה שלך באתר כי מעקף קיבה משלב, בין השאר, אלמנט של תת ספיגה. השאלה היא : האם תת הספיגה הוא של ויטמינים בלבד כגון : B12, ברזל, סידן, חומצה פולית, או שתת הספיגה בניתוח מעקף קיבה הוא גם של מרבית הקלוריות שהמנותח אוכל ?. תודה. מני.

שלום רב, הניתוח הינו בעיקר ניתוח המגביל את יכולת האכילה. במידה ונעשה כראוי נפח הקיבה קטן ביותר והמעבר מהקיבה למעי הינו איטי כך שהיכולת לאכול נפח גדול מוגבלת. תת הספיגה הינו משני ונובע מהעובדה שהמזון עובר במרחק של כ 1 מ' במעי ללא מיצי עיכול של הקיבה , המרה ומיצי הלבלב שמגיעים מאוחר יותר בחיבור השני בין מעי למעי. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר