ניתוח השמנת יתר

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

19/11/2009 | 00:57 | מאת: רעות

אני מועמדת לניתוח שרוול ובבי"ח שבו עברתי את כל התהליך קיבלתי איזשהי חוברת שנקראת סיפור אישי(אולי אתה מכיר) שם ישנם המון שבחים הודות ניתוחים כירורגים בהשמנת יתר וכמו כן בסוף החוברת ישנו עמוד שמספר על הסיבוכים הכרוכים בניתוחים מסוג זה.דברים מאוד מפחידים ומרתיעים.מנסיונך האישי ובכלל מה השכיחות של הסיבוכים האלו כשמדובר בניתוח שרוול? אודה לתשובה מפורטת שיעזור לי בגיבוש החלטתי.

שלום רעות, לכל ניתוח יש פוטנציאל לסיבוכים. רוב החולים עוברים את הניתוח בשלום וללא סיבוך. בניתוח שרוול קיבה הסיבוך העיקרי הוא דלף שיכול לקרות ב 1% מהחולים. אם הוא קורה הוא קורה בסמיכות לניתוח. בנוסף יכולים להיות סיבוכים כמו דימום. לרוב על דברים אלה מתגברים במהלך הניתוח. ככלל לניתוח שרוול יש מעט מאוד סיבוכים מאוחרים. יכולה להיות היצרות באזור הקיבה שזה סיבוך די נדיר וניתן לעשות הרחבה. אני חושב שאת יכולה לעשות את הניתוח בשקט מאחר והסיבוכים הם מעטים ונדירים ובידיים מקצועיות הם נדירים עוד יותר. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר