טובה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

05/11/2009 | 13:32 | מאת: טובה

במסגרת האישורים הנדרשים ממשני מקופת חולים (מאוחדת) נפגשתי גם עם פסיכיאטרית של הקופה. להפתעתי הסתבר לי שהיא מהססת אם לתת לי אישור בשל העובדה שפעמיים בחיי, בהפרש של 10 שנים זה מזה , נטלתי מספר חודשים כדורים נגד דכאון (שסופקו ע"י רופא משפחה) בשל ארועים אוביקטיביים (כגון גרושים). היא סיפרה לי שמנסיונה הניתוח ללא יוצא מהכלל מתחיל בתקופת דכאון (שעוברת אצל חלק מהאנשים) מעלה באנשים נטיות אובדניות, גורם להחלפה של התמכרות למזון בהתמכרות חמורה יותר (אלכוהול) או ניתוח שרוול שנגמר באנורקסיה ובסרוב כללי לאכול. לאחר שיכנועים היא הסכימה שהיא רואה רק את המקרים הפתולוגים הנפשיים והסכימה לתת לי אישור (עם מעקב) האם מנסיונך אכן התוצאות הנפשיות של ניתוחי הרזיה הינם בעיתיים כל כך? ברוב הפורומים המנותחים נראים דווקא מאושרים בניתוח

שלום רב, השאלה מורכבת מאוד. רוב המטופלים דווקא מאושרים אחרי הניתוח, ואיני מכיר כמעט משהו שהתחרט שעבר את הניתוח. אני משוכנע שיש בדרך משברים ותקופות לא קלות שצריך להתמודד איתן.לכן אנו ממליצים ליווי של קבוצות תמיכה או עובדת סוציאלית או פסיכולוג העוסקים בתחום. האוכל מהווה פונקציות שונות בחיינו ועיתים יש צורך אחרי הניתוח למצוא דרכים אחרות לספק את הצרכים שהאכילה מילאה. אני מאמין שהניתוח משפר את מצבו הנפשי של המנותח כמו את מצבו הבריאותי הפיזי. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר