ירושלים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

01/10/2009 | 10:50 | מאת: יולי

שלום ד"ר גרין מדוע הינך ממליץ יותר על ניתוח שרוול יותר מטבעת? אני מועמדת לניתוח טבעת ולאחר שהמלצת לי לבחון את סוג הניתוח בין טבעת לשרוול התהרהרה אצלי ההחלטה עליי לציין שהbmi שלי הוא 37 ויש לי כבר אישור לניתוח טבעת קסם לייותר בגלל ההפכיות שבו ובגלל הסיכון הקטן יותר אשמח לקבל ממך תשובה.

שלום רב, ניתוח טבעת אומנם יותר פשוט בהתחלה אבל בהמשך יש יותר פוטנציאל לסיבוכים כמו החלקה או ארוזיה של הטבעת שגורמים להוצאת הטבעת בכ 15% מהחולים לפחות. התוצאות בשרוול קיבה ואיכות החיים טובים בהרבה מאשר בניתוח טבעת. אם אישרו לך ניתוח טבעת זה טופס גם לשרוול. אומנם בניתוח שרוול יש פוטנציאל לדלף ב 1% מהמקרים אבל הוא עדיף בעיני רוב הכירורגים שעוסקים בתחום, לפחות בארץ.לעובדה שניתוח טבעת הפיך אין שום משמעות או יתרון. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר