בדיקות רפואיות להשמנה פתאומית

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

27/09/2009 | 21:44 | מאת: מ

ערב טוב. אני בת 30 גובהי 1.65 ושוקלת כרגע 80 קילו. במהלך כל חיי תמיד הייתי רזה, המשקל הממוצע שלי היה 54 קילו ולא משנה מה עשיתי ומה אכלתי - לא עליתי גרם במשקל. לפני שנתיים וחצי לקחתי תרופות נגד דכאון (בהתחלה רסיטל ואח"כ ציפרלקס 10 גרם) ואז משהו השתנה אצלי במטבוליזם ועליתי 25 קילו בתקופה של חצי שנה.!!! חשוב לציין שלפני כן המטבוליזם שלי היה גבוה במיוחד ואחרי נטילת התרופות נגרמה לי עצירות שלא חלפה. לפני כשנה הפסקתי את התרופות ועדיין שום דבר לא חזר לקדמותו. בזמן נטילת התרופה היו לי בצקות בידיים, ברגליים ובפנים - ממש נראתי כמו אשה בהריון! כל הבדיקות הרפואיות הסטנדרטיות שעשיתי יצאו תקינות (כגון בלוטת התריס). אך לדעתי חוץ מהעובדה שהתחלתי לאכול יותר, ישנה איזו שהיא בעיה גופנית - הורמונים, בלוטות משהו כזה. רציתי לדעת האם תוכל להמליץ לי על בדיקות רפואיות ספציפיות שיכולות להיות קשורות לעליה כו דרסטית במשקל שלא רק קשורות לאוכל? בתודה מראש מ

שלום רב, אני מציע לך לפנות לאנדוקרינולוג להתייעצות. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר