האם לנתח ובאיזה ניתוח לבחור?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

16/08/2009 | 21:00 | מאת: ליטל

אני סובלת מהשמנת יתר BMI של כמעט 50. אין לי מחלות נלוות ואני בת 30. איך יודעים באיזה ניתוח לבחור? מה תופעות הלוואי של הניתוחים? מה זמן ההחלמה? (אחרי כמה זמן אפשר לחזור לעבוד כרגיל) האם אפשר אחרי ניתוחים לחזור לאותו עודף משקל? (האם הדבר אפשרי פזיולוגית?) תודה על התשובות.

שלום לך, חלק מהתשובות תמצאי בתשובה לשואל הקודם (שאולי). לכל ניתוח יש יתרונות וחסרונות. היום אני לא ממליץ על ניתוח טבעת אלא על שרוול או מעקף קיבה. בין שבועיים ל 3 אחרי הניתוח ניתן לחזור לעבודה. הסיבוך היעקרי של הניתוחים הוא דלף שיכול לקרות כ 1-2% מהמקרים. אפשר לחזור למשקל ואף יותר, הכל תלוי בך. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר