תל אביב

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

12/08/2009 | 14:16 | מאת: פני

שלום רב, ברצוני לבעצ שינויי משמעותי בבריאותי וכפועל יוצא במשקלי. אני שוקלת 103 גובה 63 וצורכת כדורים ליתר לחץ דם. הרופא אליו ניגשתי שאל איזה ניתוח אני מעדיפה ואני עניתי - מה שישפר בצורה הטובה ביותר את איכות חיי במידת האפשר לתמיד. הרופא אמר של20% רק מתאים לטבעת וניראה כי אני עונה על משבצת זו. מחומרים שאני קוראת בפורומיים אתם ממליצים על שרוול כמעט תמיד. אנא עזרתך בבחירת הניתוח

שלום רב, ה BMI שלך הינו 38 ויחד עם יתר לחץ דם את מתאימה לניתוח להרזייה. לפני שמחליטים על סוג הניתוח חשוב להכיר את הרגלי האכילה שלך והאם יש מחלות נוספות. כמו כן לכל ניתוח יש שעורי הצלחה שונים, הבדלים באיכות החיים אחרי הניתוח, אחוזי סיבוכים וחומרת סיבוכים שונה, ואחוז שונה של ניתוחים חוזרים. כל מי שמתאים לטבעת מתאים גם לשרוול. הנסיון הכירורגי המצטבר מראה שניתוח שרוול טוב יותר מטבעת מבחינת איכות החיים וירידה במשקל אחרי הניתוח וכמובן יש הרבה פחות צורך בניתוחים חוזרים. היום חולים רבים עם טבעת באים להוציא אותה מסיבות שונות ולעבור ניתוח שרוול. אם את מתלבטת בין שרוול לטבעת אז ההמלצה שלי באופן חש משמעי היא שרוול קיבה. לגבי המלה "לתמיד" כאן אנחנו לא יודעים מספיק לגבי השרוול כי אין עדיין מעקב ארוך טווח. מהבחינה הזאת ניתוח מעקף קיבה ותיק הרבה יותר ונותן תוצאות מצוינות לאורך זמן, רק שהוא מורכב יותר ועם פוטנציאל גבוה יותר לסיבוכים. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר