שתי שאלות לד"ר גירון

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

19/07/2009 | 11:36 | מאת: אני

ד"ר גירון שלום רב, לפני למעלה מחודש עברתי ניתוח שרוול. שאלתי הראשונה- האם מותר לטוס? שאלתי השנייה קשורה בכלכלה- יש מעט מאוד מאכלים שאני יכולה לאכול. למרות שהכמות היא מזערית ואני מקפידה ללעוס היטב,ולמרות זאת ישנן פעמים רבות של תחושת "תקיעות" המזון ורק לאחר הקאה התחושה טובה יותר. כך שיוצא שאינני אוכלת באופן סדיר,ולא אוכלת הרבה, והמשקל לא יורד בתדירות שאני חושבת שצריך להיות.האם זה סביר? האם כך זה בהתחלה? אשמח לקבל את תשובותיך לשאלותיי. תודה

שלום רב, ראשית אפשר לטוס. מציע להצטייד במזון שאותו את יכולה לאכול. חודש אחרי הניתוח עדיין המקום מעט מוצר ויכולה להיות הגבלה ביכולת לאכול.יש להמנע ממזון שגורם להקאה. רצוי לאכול בצורה סדירה ככל האפשר ולעזר בדיאטנית שתוכל לייעץ לגבי המזון.אני לא יודע לאיזה ירידה במשקל את מצפה אבל אכילה לפי ההנחיות, המנעות מוחלטת ממתוק וסוכר 0במיוחד להזהר ממיצים ממותקים) ופעילות גופנית יביאו בוודאות לתוצאות הרצויות. צריך מעט סבלנות. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר