קריטריונים לניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

04/07/2009 | 03:48 | מאת: לילך

בוקר טוב, ברשותך יש לי מס' שאלות- 1. מהם הקריטריונים לניתוח (מה המשקל והגובה המינימלי של המטופל?) 2. האם הניתוח גורם לתחושת שובע ומפחית את הצורך לאכול? 3. האם חברות הביטוח משתתפות במלוא תשלום הניתוח? ואם לא איזה חלק יש של השתתפות עצמית? 4. מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח זה? תודה ושבת שלום

שלום רב, הקריטריונים לניתוח נקבעים לפי ה BMI שהוא מדד מסת הגוף.הנוסחה: משקל גוף ב ק"ג חלקי גובה במטרים בריבוע. (ישנם מחשבוני בריאות באתר). מ BMI 40 ומעלה מאשרים את הניתוח. מ 35 ומעלה כאשר יש מחלות נילוות הקשורות להשמנה כמו סוכרת, יתר לחץ דם וכו. כן הניתוח גורם לתחושת שובע מוקדמת וירידה בתחושת הרעב. כל חברת ביטוח והתנאים שלה לרוב הכיסוי כמעט מלא. יש מספר ניתוחים אני מתייחס לשרוול קיבה שהוא הנפוץ ביותר היום. הסיבוך העיקרי הוא דלף מקו הסיכות. יכול לקרות ב כ 1% מהמקרים. יש גם סיבוכים אחרים כמו דימום, זיהום וכו. רוב הסיבוכים אם קורים קורים מיד אחר הניתוח. אחר כך כמעט ואין סיבוכים. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר