מספר שאלות

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

08/05/2009 | 09:06 | מאת: שוקלת (תרתי משמע)

שלום ד"ר גרון, אני עומדת בתנאים לניתוח ושוקלת ברצינות לעבור התערבות כירורגית. יש לי מס' שאלות: 1.אני מבוטחת של מכבי מגן זהב וגם של קו הכסף של הפניקס.ברצוני לדעת סדר גודל של לוחות הזמנים -תור ראשוני,מועד לניתוח וכו'. 2.קראתי רבות על סוגי ההתערבות וחשבתי שיהיה הכי נכון לעשות טבעת כיוון שמדובר במינימום התערבות ובתהליך שהוא הפיך. מהפורום עולה שאתה ממליץ דווקא על שרוול. מה שמפחיד אותי בשרוול הוא שאין מידע לאורך שנים (כמה שנים עושים את הניתוח?)ובעיקר שמוציאים איבר חיוני מהגוף מה שהופך זאת לבלתי הפיך. מדוע בכל זאת אתה ממליץ על ניתוח שרוול? 3.מה משך הניתוח/האשפוז/ההחלמה טרם שיבה לעבודה בשני סוגי הניתוחים (בהתחשב בכך שעלי לחזור לעבודה במהירות האפשרית? תודה מראש

שלום לך אחרי הניתוח תצטרכי להחליף את השם (תרתי משמע). התורים נקבעים לפי מקום הניתוח ותלויים בזמן שיקח לך לעשות את כל הבדיקות לפני הניתוח. עלייך להגיע לכירורג להתייעצות. כל כירורג לפי הזמינות שלו. אצלי למשל כל יום ג' יש מרפאה באסותא חיפה כך שאין בעייה של תורים. אחרי ייעוץ ראשוני מקבלים הפנייה לבדיקות. פה זה תלוי בך קצב קביעת התורים והבדיקות. במכבי יש צורך לעבור וועדה שתאשר את הניתוח. את מקבלת מהכירורג הפנייה לוועדה וצריכה להתייצב שם עם כל הבדיקות. אחרי האישור זה כבר ענין של תאום עם הכירורג ובית החולים, בדרך כלל שבועיים שלושה. דרך הפניקס לא צריך וועדה אבל צריך לקבל אישור לניתוח. ניתוח טבעת בדרך כלל כרוך באישפוז של יום אחד אחרי הניתוח. ותוך שבוע נראה לי שאפשר לחזור לעבודה. ניתוח שרוול כרוך ב 3-5 ימים אשפוז והייתי לוקח בחשבון שבועיים לפחות להתאוששות. לגבי סוג הניתוח. מנסיון של שנים עיסוק בתחום ניתוח שרוול קיבה עדיף על ניתוח טבעת בעיקר בגלל התוצאות היותר טובות בטווח הזמן שאנחנו מכירים את הניתוח כ 4 שנים, הן מבחינת הירידה במשקל ובעיקר בזכות איכות חיים הרבה יותר טובה של המנותחים. אומנם ההתערבות בטבעת היא פחות מאשר בשרוול אבל יש אחוז ניתוחים חוזרים גבוה מאוד יכול להגיע ל30% ויותר. וזה שהוא הפיך אינו יתרון בכלל. אומנם הקיבה חיונית ואנו מסירים חלק ממנה בניתוח שרוול אבל משאירים מספיק כדי לבצע את כל הפונקציות שלה. לסיכום אני מאוד לא ממליץ על ניתוח טבעת, ואני חושב שהיום כשיש אלטרנטיבה טובה יותר זה פשוט טעות לעשות אותו. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר