שרוול או טבעת?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

29/04/2009 | 13:17 | מאת: אורי

שלום אני בן 23 1.88 ושוקל 160. בעוד שבועיים הולך לייעוץ לניתוח. ביצעתי כבר בדיקות הגסטרו, אולטרסאונד, ודם שיצאו תקינים. וכרגע אני מתלבט בין שתי הניתוחים. כידוע, ניתוח השרוול הוא ניתוח חדש שאין עליו הוכחות לאורך שנים לגבי תוצאותיו ואין דרך חזרה לעומת טבעת. אבל עדיין ממליצים לעשות את השרוול ולא את הטבעת. למה? תודה

שלום לך אורי ההתלבטות שלך לגיטימית מאוד. העינין הוא שאנחנו כבר למדנו שהטבעת לא מספיק טובה והתוצאות שלה מאכזבות מאוד.התוצאות שיש בניתוח שרוול עד עכשיו נראות הרבה יותר טוב עם הרבה פחות סיבוכים ואיכות חיים הרבה יותר טובה בניתוח שרוול.בניתוח שרוול ניתן לרדת במשקל ולהמשיך לאכול דברים בריאים. נכון הניתוח אינו הפיך אבל זה בעיני יתרון ולא חיסרון כי אנו רוצים תוצאה טובה לאורך זמן שאינה מושפעת מרצון המנותח.ניתן עוד להרחיב בנושא אם תרצה. אני ממליץ בחום על שרוול ולא טבעת. בהצלחה דר' נסים גרון

08/07/2009 | 23:43 | מאת: בטי

שלום לך. שמי בטי אני מעוניית לדעת אם ניתוח שרוול הוא יעיל ואינו גורם לתופעות לוואי כגון: כאבים, ואין בעיות אם התפר. אני קצת מפחדת לעבור ניתוח, יש לי אישור מרופא שמאשר לי את הניתוח אני צריכה לעשות בדיקות דם, ולקבוע תור לרופא מנתח. אשמח אם תענה לי אל שאלתי. בכבוד רב בטי.

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר