טבעת בקיבה לעבור את הניתוח או לא?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

10/04/2009 | 22:10 | מאת: נטלי

שלום, אני בת 23 ואני סובלת מעודף משקל, ניסתי כל דיאטה אפשרית אפילו הצלחתי פעם אחת ירדתי 40 קילו זה היה בתקופת התיכון אבל פתאום לוקחים עוגיה אומרים בראש לא יקרה כלום לא אשמין אבל מעוגיה אחת זה עבר לקופסא שלמה. אני כבר ממזמן רוצה לעבור את הניתוח אבל המשפחה וחברים מפחידים אותי אומרים שאני הורסת את עצמי ושאני מסכנת את עצמי רוב הזמן אני רק יקיא ואני בקושי אוכל לאכול משהו. הייתי אצל רופאת משפחה שלי היא נתנה לי הפניה לכירורג ולפני שנתיים הלכתי לדיאטולוג אפילו זה לא עזר לי, היא אמרה שאני צריכה להשלים עוד 4 מפגשים כדי שיהיו חמישה מפגשים שלמים, האים זה נחוץ? אי אפשר פשוט להפנות ישירות לכירורג ולעבור את הניתוח? הייתי רוצה לדעת באמת האם זה מסוכן ומה נלווה לזה.

שלום נטלי וחג שמח, בכל דבר יש סכנה וצריך לשקול מה יותר מסוכן ומה כדאי יותר. את בחורה צעירה וכל החיים שלך לפנייך. אם את עומדת בקריטריונים מבחינת המשקל והגובה לניתוח אז זה הפתרון הטוב ביותר בשבילך. נכון שיש סיכון מסוים לסיבוך בניתוח אבל היום עם התקדמות ופיתוח טכניקות חדשות הוא לא גדול והדבר יכול לשנות לך את החיים לטובה בצורה שקשה לך להאמין. מציע לך לדבר בפורומים עם אנשים שעברו ניתוחים ולהתרשם ישירות. לפי דעתי יש הרבה יותר סכנה להשאר שמן. סכנה לפתח מחלות כרוניות שפוגעות באיכות החיים ובבריאות. את יכולה לפנות ישר לכירורג. אני מאחל לך בהצלחה. אל תוותרי ואל תקשיבי למי שלא מבין. תקשיבי ליועץ מקצועי בלבד. דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר