ד"ר גרון - איך מתחילים בתהליך כשהרופא מתנגד?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

22/03/2009 | 20:03 | מאת: דנילה

שלום רב, גילי הוא 28, גובהי 178 ס"מ וכבר כמה וכמה שנים שמשקלי נע בין 130 ל-125 ק"ג. תמיד הייתי גדולה וגבוהה, אבל בשנים האחרונות המצב הפך להיות בלתי נסבל, ואני מרגישה חסרת אונים למול הגוף שלי. ביקשתי המלצה מרופא המשפחה שלי לניתוח, אך הוא סירב שוב ושוב וטען שזה ניתוח מיותר ושהוא לא נוהג להמליץ על ניתוחים מסוג זה, מכיוון שאינני בסכנת חיים. הוא רשם לי קסניקל, ותקופה מסויימת אף ירדתי מעט במשקל, מבלי לשמור על התוצאות. זאת, למרות שיש היסטוריה משפחתית ענפה של סכרת ויתר לחץ דם, ולמרות שאני סובלת מכאבי גב ומפרקים לעיתים דכופות בשל משקלי. בנוסף,לפי מה שרופא הנשים שלי אומר, ההשמנה גורמת לציסטות מרובות לגדול על השחלות, והן מקשות מאוד על כניסה להריון. בחצי השנה האחרונה השתכנעתי יותר ויותר שניתוח הוא הפתרון הנכון להשמנה שלי. אני צעירה מספיק כדי שהניתוח יסייע בידי לעלות על הדרך הנכונה בכל הקשור לאורחות חיים בריאים ותקינים, וגם מבוגרת מספיק כדי לדעת בוודאות שאין זו גחמה של רגע או היכנעות לטרנד אופנתי. כיצד אני יכולה להתחיל בתהליכים של אישור הניתוח? מהם השלבים שעלי לעבור כדי שפרוצדורה כזו תאושר בעבורי? יש לציין שאני מבוטחת הן ע"י הפניקס והן ע"י קופ"ח כללית מושלם. בתודה מראש על תשובה מהירה,

23/03/2009 | 00:52 | מאת: משורוול

להחליף רופא ו/או לעבור קופת חולים. חד וחלק! מכב"י מאשרים את הניתוח מתוך ידיעה ברורה כי הדבר יציל חיים וגם יחסוך להם בעליות עתידיות מסיבוכי מחלת ההשמנה הקיצונית.

24/03/2009 | 08:53 | מאת: יעלי

אני בכללית ואישרו לי את הניתוח מאד בפשטות , לא צריך לעבור קופה, אולי רופא.

23/03/2009 | 00:50 | מאת: משורוול

להחליף רופא ו/או לעבור קופת חולים. חד וחלק! מכב"י מאשרים את הניתוח מתוך ידיעה ברורה כי הדבר יציל חיים וגם יחסוך להם בעליות עתידיות מסיבוכי מחלת ההשמנה הקיצונית.

שלום רב, הדרך הטובה ביותר היא לשכנע את רופא המשפחה. יש מדד שנקרא BMI והוא מדד מסת הגוךף, זה מדד שמתייחס למשקל ולגובה ולפיו נקבעו הקריטריונים של משרד הבריאות לניתוח. ה BMI שלך הינו 40. מ BMI 40 יש התוויה מוחלטת לניתוח וזה מוכר בסל הבריאות. מדובר בניתוח בריאות לכל דבר שנועד למנוע התפתחות מחלות כמו סכרת , יתר לחץ דם ועוד ומטפל בהן כשהן קיימות.עלייך לפנות לכירורג שעוסק בתחום הניתוחים הזה, אליי כל כל כירורג אחר שתבחרי, ולקבל ממנו הסברים על הניתוחים וכן הפנייה לבדיקות והמלצה לניתוח. זה יעזור לשכנע את הרופא שלך. את יכולה להפעיל את אחד הבטוחים שלך ( פניקס שווה יותר) ואז את לא זקוקה לאישור שלו. בקיצור את צריכה להתעקש. מגיע לך וכדאי לך לעבור ניתוח. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר