הייתי אצלך בשיחה לקראת ניתוח ב 2/3/09 ויש לי שאלות

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

09/03/2009 | 22:07 | מאת: אורן

לד.ר גרון שלום: הייתי אצלך בשיחה לקראת ניתוח ב 2/3/09 ויש לי מספר שאלות משלימות. 1) כיצר מתבצע המעקב לטווח ארוך ומה משך המעקב לאחר ניתוח מעקף ו\או שירוול. 2) הדבקות מעיים: הבנתי שיש חשש להדבקות מעיים כשנה לאחר הניתוח. מה הסיבות והגורמים להדבקות מעיים? מה הסיכון, כיצד ניתן למנוע הדבקות מעיים ואיך ניתן לטפל בתופעה לאחר ההדבקות. 3) שינויי הרגלי אכילה לאחר הניתוח: כעיקרון אני מגיע להחלטה או מגבש עמדה לגבי החלטה לבצע ניתוח מעקף או שרוול, מפני שאין לי היכולת לעשות דיאטה או לשנות הרגלי אכילה. א) לפיכך, מדוע בפורומים כותבים חזור ושנה על הרגלי אכילה ודיאטות, שהרי אם אני מסוגל לשנות הרגלי אכילה אזי אין לי צורך בניתוח. ב) שמעתי שלאחר הניתוח אסור לשתות בזמן האוכל אלא זמן רב לפני ארוחה וזמן רב לאחר הארוחה. האם זה נכון והאם זה מחוייב כי אני למשל לא מסוגל לאכול בלי לשתות ושותה המון תוך כדי אכילה. ג) שמעתי גם על מגבלות נוספות של סוגי מאכלים האסורים לאחר הניתוח, האם זה נכון ואם כן: מה המאכלים האסורים ומה המגבלות המתחייבות לאחר ניתוח מעקף ולאחר ניתוח שרוול? - שאלה אחרונה שאולי תגרום לחיוך קל אבל כאדם שאוהב מאוד לאכול: האם לאחר ניתוח אוכל להמשיך להנות מאוכל טוב כבעבר??? תודה מראש על תשובותיך

11/03/2009 | 16:17 | מאת: אני

שלום רב, המעקב מתבצע לפי המקום בו מתבצע הניתוח, מכבי נותן חבילת מעקב שכולל מפגשים עם דיאטנית ועובדת סוציאלית (6 ו 4), המקב של הרופא הוא שבוע לאחר הניתוח, אחרי חודש, ואחר כך מבחינתי כל 3 חודשים כל זמן שתרצה לבוא ללא הגבלה. הדבקויות מעיים פחות שכיחות בהרבה אחרי ניתוח לפרוסקופי בהשוואה לניתוח פתוח ויכולות לקרות כל זמן שהוא אחרי הניתוח. עצם ההתעסקות בניתוח יכולה לגרום להדבקויות. כמו שאמרתי בניתוח לפרוסקופי יש הרבה פחות הדבקויות. אין משהו שאתה יכול לעשות כדי למוע ואין משהוא שניתן לעשות כדי לטפל. הניתוח הינו רק כלי המאפשר לך עזרה בירידה במשקל, אתה חייב להיות מחויב לתהליך ולהשקיע מאמץ מצידך גם בשינוי הרגלי האכילה. מדובר בתהליך משמעותי ומשנה חיים. אתה חייב להיות שותף. זה שלך וההצלחה תלויה בך. הניתוח מקל עלייך בהרבה את התהליך אבל אינו פותר אותך ממאמץ. אם אתה לא מבין את זה ומוכן לכך אז אולי באמת הניתוח אינו מתאים לך. אכן מומלץ לא לשתות ולאכול באותו הזמן. בעיקרון אין מגבלות מצידנו אחרי ההחלמה והשלבים הראשונים של הניתוח למעט איסור מוחלט של מתוק וסוכר לכל סוגיו ומזון עתיר שומן. יהיו דברים שלא תהיה מסוגל לאכול וזה שונה מחולה לחולה. לשאלה האחרונה, אני מאמין שכן אבל בכמויות קטנות... בהצלחה דר' נסים גרון

11/03/2009 | 20:21 | מאת: אני

12/03/2009 | 01:57 | מאת: אורן

אני מודה לך על תשובתך. אני חבר בקופת חולים כללית, (האדומה), מה הם תנאי המעקב ומה משך המעקב לאחר הניתוח? - אם הבנתי נכון, הדבקות מעיים תלויה בהתנהלות הניתוח ולא בהתנהגות והרגלי האכילה של המטופל, ?? - האם קראתי נכון: אסור חמור לאכול דברים מתוקים ומאכלים המכילים סוכר??? ואם כן, כמה זמן לאחר הניתוןח חל האיסור הזה לדברים המכילים סוכר?

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר