מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

02/03/2009 | 14:56 | מאת: משה

שלום,מדוע משאירים את הקיבה מנותקת בחלל הבטן ולא מוצאים אותה כמו בשרוול? האם זה אומר שהניתוח הפיך בניגוד לשרוול? האם אין סיכון לכיב/גידול בקיבה הלא מתפקדת? תודה מראש על התיחסותך.

שלום רב, אתה שואל שאלות חשובות. באופן תאורטי ניתן להפוך חזרה ניתוח מעקף קיבה אבל קשה לי לראות סיבה לכך.בדרך כלל לא מתפתח כיב בחלק שנשאר. אם הוא מתפתח אז הוא מתפתח בחיבור כיס קיבה למעי הדק. במדינות שיש בהם שכיחות גבוהה של גידולים בקיבה אז מוציאים את החלק שנשאר. במקומותינו היכן שגידול קיבה נדיר יחסית אז משאירים את הקיבה. הוצאת הקיבה מרחיבה ומגדילה ניתוח שהוא מורכב ויכולה להגדיל את הסיבוכים שלא לצורך. כמו כן ניתן להשתמש בקיבה שנשאר במקרה של סיבוך להכנסת צינור להזנה. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר