ניתוח טבעת-הסבר מורחב

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

07/06/2007 | 11:35 | מאת: רוית

שלום, ברצוני לדעת להיכן מוחדרת הטבעת (לושט או לקיבה) וכיצד יודעים מה היא כמות הסיליקון שיש להחדיר כדי לחסום את כמות המזון שתחדור פנימה, האם זה שונה ממטופלת אחת לאחרת? האם כל בי"ח מבצע ניתוחים מסוג זה ? מה עלות ממוצעת לניתוח זה באופן פרטי? האם יש השתתפות של קופ"ח כללית? אני שוקלת כ-110 ק"ג וגובהי 170....BMI של 38 בערך ואני סובלת מבעיות גב קלות. האם אני מתאימה לניתוח ? תודה על תשובתך, רוית

10/06/2007 | 16:31 | מאת: meitali

שלום לך, אז ככה: הטבעת "מולבשת" על הוושת ובעצם ככל שמהדקים אותה כך חוסמים את כניסת האוכל לקיבה. לא מחדירים סיליקון, אלא מזריקים לטבעת מי מלח והכמות משתנה ממטופל אחד לשני. זה לפי CC.... ככך שהטבעת סגורה, כך הכניסה לקיבה קטנה יותר/צרה יותר, ואם אוכלים משהו שלא עובר בכניסה לקיבה, מקיאים... (אמנם זה לא קיא רגיל, אלא כמו פליטה של תינוק, הרי האוכל בשלב זה לא חומצי). לטעמי, את הניתוח מבצעים מ BMI 40+ אבל אולי בגלל שיש לך בעיות בריאות יאשרו לך... שיהיה לך בהצלחה! אם את מעוניינת בשאלות נוספות, אשמח לעזור!

29/10/2007 | 16:38 | מאת: אביטל חיילובסקי

אני עומדת לקראת הניתוח הצהרת קיבה. איך אני צריכה לפעול אחר כך? אשמח אם תדברי איתי ותתני לי מידע תודה ויום טוב

17/01/2010 | 11:45 | מאת: מיכל

היי שמי מיכל , עברתי רת הניתוח לפני חמישה ימים אני מאושרת , מרגישה מעולה וירדתי 5 ק"ג

22/03/2012 | 19:09 | מאת: לנה

אני עם טבעת כבק שנה רזיתי ל 20 קילו ו 6 חודשים כבר לא מרזה אפילו גרם! למה יש אנשים שבשנה הם מורידים 40 קילו עם טבעת סגורה על 5 ואני כבר 6 חודשים על 7 ולא מרזה? אולי אני עושה משהו לא נכון

שלום רוית, את הטבעת מניחים סביב החלק העליון של הקיבה, באזור מעבר ושט קיבה. על ידי הזרקת תמיסת מלח לתוכה אפשר להצר אותה למידה הרצויה. ברוב בתי החולים מבצעים את הניתוח והוא בסל הבריאות ולא אמור לעלות ( אם הוא אושר לך) . את כרגע לא עומדת בקריטריונים. אולי בגלל בעיות הגב אם מכתב מאורטופד יאשרו לך הניתוח. באופן פרטי אני מניח שהוא יעלה עם הטבעת כ 30000 ש"ח תלוי בכירורג ובבית החולים. אבל אני לא יודע אם יסכימו לנתח אותך. בהצלחה, דר גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר