טבעת קיצור כיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

25/01/2009 | 01:56 | מאת: שוש

אני שש וחצי שנים לאחר ניתוח לקיצור כיבה התוצאות מצוינות לאחרונה יש לי צרבות ויש מאכלים שאני מקיאה לאחר צילום גסטרו ושיקוף נאמר לי כי יש צניחה של הטבע לכיוון הכיבה אבקש פרטים בהרחבה אם אפשר תודה

שלום, החלקה של הטבעת הינו סיבוך די שכיח של ניתוח טבעת ויכול לקרות בכ 10% מהחולים. ברוב המקרים יש צורך בניתוח לתיקון מקום הטבעת או הוצאתה. בשלב ראשון כדי להקל על המצב יש לפנות לכירורג כדי שיוציא נוזל מהטבעת ובכך יקטין את הסגירה שלה וחלק מהתופעות של הקאות וצרבות יכול לעבור, בנוסף כדאי לקחת לוסק. כמובן שבתקופה זו צריך לשמור לא לעלות חזרה במשקל. בשלב שני צריך לחשוב או על ניתוח תיקון מקום הטבעת או החלפתה או הוצאתה עם או בלי ניתוח אחר. הכל תלוי בהרבה גורמים ודורש הסבר מפורט מהכירורג על כל האפשרויות והתוצאות והסיכונים של כל אפשרות. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר